Doelen stellen o.b.v. geluksstrategiën

Doelen stellen o.b.v. geluksstrategieën

6 inhoudelijke tips bij het bepalen van doelen

We gaan richting het einde van het jaar. Komende week zijn we uitgenodigd bij een team van de grootste bierbrouwerij in Nederland. Zij gaan de doelen bepalen voor komend jaar. Op basis van de resultaten van afgelopen jaar en de wensen voor volgend jaar worden er ‘SMART’ doelen gesteld. Er is genoeg informatie te vinden over de vorm waarin doelen gesteld dienen te worden. Dus dat slaan we nu over. Wat namelijk misschien wel belangrijker is, is de inhoud van de doelen.

Waarom stel je juist deze doelen?
Wat is het gewenste effect?
In welke behoefte wil je voorzien?

De juiste doelen stellen is een kunst. Wij willen je een handje helpen! Lees voordat je individuele-, team- of bedrijfsdoelen gaat bepalen voor volgend jaar, eerst deze samenvatting van de geluksstrategieën uit de positieve psychologie.


1. Wees dankbaar en denk positief

Dankbaarheid tonen
Voor sommigen klinkt het woord ‘dankbaarheid’ zwaar. Alsof het iets is wat je pas kan voelen als er echt iets bijzonders is gebeurt. Voor diegene is ‘waardering’ wellicht gemakkelijker. Zorg dat je bij het opstellen van de doelen genoeg ruimte maakt om te waarderen voor wat er al is en, benoem dat ook.

Optimisme cultiveren
Bouw het goede wat aanwezig is uit. Zijn de medewerkers tevreden? Stel dan als doel om ze tevreden te houden! Zorg ervoor dat het een gewoonte wordt om nieuwe mogelijkheden te zien en positieve gebeurtenissen te benoemen.

Niet tobben of sociaal vergelijken
Stel geen doelen op basis van de concurrenten. Stel intrinsieke doelen op. Dus vanuit passie of eigenheid. Het kost veel energie om je zorgen te maken over wat anderen doen, richt je vooral op wat jou goed dunkt.

2. Investeer in sociale relaties 

Wees vriendelijk
Stel doelen waarbij anderen ook iets winnen. Richt je dus niet alleen naar binnen, bedenk wie je wilt helpen en met wat. Benader je doelgroep en het personeel vriendelijk en laat dat terugkomen in je doelen.

Koester sociale relaties
Investeer in je relaties. Denk bij het opstellen van doelen aan een manier waarop je nóg meer kunt investeren in je zakelijke relaties, de relatie met de medewerkers en je collega’s.

3. Leer omgaan met stress en tegenslag

Ontwikkel copingstrategieën
Coping betekent het leren omgaan met tegenslagen of andere invloedrijke gebeurtenissen. Bekijk met een helikopter view of er nieuwe manieren zijn om, om te gaan met tegenslagen. Onderzoek andere mogelijkheden voor het oplossen van een probleem en stel je doelen daarop af.

Leer vergeven
Willen je binnen een team of bedrijf ook aankomend jaar weer samen verder, dan is het nodig om elkaar zo nu en dan te vergeven. Hou je niet bezig met het stellen van een onmogelijk doel om te laten zien hoe incapabel een ander is. Misschien maak je dan wel een punt, maar daar wordt het bedrijf niet beter van. Zorg er voor dat gebeurtenissen van vroeger niet in de weg staan om vooruit te gaan.

4. Leef in het nu

Versterk flow-ervaringen
Sta stil bij waar jullie als team of bedrijf écht goed in zijn. Waarom bestaan jullie? Als het goed is roept die gemeenschappelijke deler een flow-ervaring op. Een flow-ervaring heb je o.a. op de momenten dat je de tijd helemaal vergeet doordat je opgaat in je werk, moeiteloos.

Geniet van het leven
Ben je bezig met het stellen van doelen voor volgend jaar neem dan steeds in overweging of het plezier verhogende doelen zijn. Op welke manier zullen jullie meer genieten als het doel behaald is?

5. Blijf betrokken bij je doelen 

Stel haalbare doelen
Voeg bij elk doel een vleugje discipline toe. Zijn er hele grote doelen? Breek ze dan in brokken op zodat ze behapbaar zijn. Kleine doelen zijn gemakkelijker te behalen. Op die manier heb je vaker een succeservaring. Dit werkt erg bevorderlijk voor de betrokkenheid bij het grotere doel.

6. Zorg voor je lichaam en ziel 

Geef uiting aan je geloof en spiritualiteit
Elk doel dat door een team of bedrijf wordt gesteld, kan alleen gerealiseerd worden door de inzet van de medewerkers. Het is bij het bepalen van de doelen daarom belangrijk dat de gestelde doelen resoneren bij iedere medewerker. Zodra de doelen in strijd zijn met hun geloof ben je het commitment kwijt.

Zorg voor je lichaam
Zorg er voor dat de doelen haalbaar zijn. Zodra de doelen voor te veel stress zorgen of fysiek te zwaar werk is, weet je dat de gestelde doelen niet kloppen. Stel een doel zodat het de gezondheid van het individu, team en bedrijf ten goede komt.

 

Het stellen van doelen is een kunst. Hou deze tips bij de hand als jullie inhoudelijke doelen stellen voor aankomend jaar. Zorg dat 2015 een geluk makend jaar wordt!

Meer hulp bij het opstellen van persoonlijke-, team- of bedrijfsdoelen gewenst? Klik hier voor de mogelijkheden of neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 

2 antwoorden
  1. Kees
    Kees zegt:

    Susan, dank voor jouw mooi blog. Ik was alweer met business doelen bezig en realiseer mij dat alles bij elkaar hoort. Dus eerst deze benadering en dan in volle kracht ondernemen! ThanX

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *