Lachen Klantvriendelijkheid

Lachen en klantvriendelijkheid

3 redenen om te lachen naar je klant!

Lachen en klantvriendelijkheid. Een logisch verband wat door steeds meer bedrijven wordt opgepikt. Een lach is essentieel in het contact met klanten. Lees verder en ontdek waarom!

1. Klanten vinden je aantrekkelijker als je lacht

Wist je dat als jij lacht, anderen jou aantrekkelijker vinden. Een glimlach om je lippen geeft het signaal af dat het veilig is om je te benaderen. Je wordt als toegankelijk gezien. Je wordt eerder opgemerkt als je een positieve uitstraling en open houding aanneemt.

Een glimlach op je lippen geeft niet alleen de klant een fijn gevoel, je voelt je er zelf ook beter door. Op het moment dat je lacht komen er stimulerende hormonen vrij, gelukshormonen. Je hersenen krijgen het signaal dat er iets leuks aan de gang is. Je focust je op het positieve.

Over het algemeen lachen vrouwen net iets meer dan mannen. Dus, kom op mannen. Lachen naar je klant. Ook al ziet de ander je niet, als je aan het bellen bent bijvoorbeeld, hij/zij hoort wel of je lacht. Je klinkt vriendelijker en vrolijker. Daar haken anderen op aan, dus ook je klanten.

2. Lachen maakt anderen nieuwsgierig

Op het moment dat je lacht trek je de aandacht van anderen. Hoewel sommige lachgeluiden als erg irritant worden ervaren, zijn de meeste lachsalvo’s erg gewenst. Je gaat als bijna vanzelf meelachen. Je kopieert het positieve gedrag en voelt je daardoor zelf ook beter. Zo werkt het ook bij je klanten.

Met een lach vergroot je de kans dat er contact wordt gelegd. Er is iets leuks aan de gang, daar willen anderen deel van uit maken. Op het moment dat jij vrolijk bent zal de klant eerder denken dat je bij een leuk bedrijf werkt. Je hebt de nieuwsgierigheid bij de klant gewekt.

In het eerste contact met de klant is het belangrijk dat je uitstraling congruent is met je boodschap. De klant denkt dat het om iets leuks gaat. Is je boodschap eigenlijk niet zo leuk, probeer er dan een positieve draai aan te geven, anders mis je de aansluiting bij de klant. Je kunt ook vervelende of confronterende dingen uitstekend met een lach brengen. Stem wel steeds af op de ander.

3. Lachen zorgt voor verbinding

Zodra het eerste contact is gelegd, kun je verder bouwen aan de relatie. De klant krijgt steeds meer een beeld van jou. Mensen kopen van mensen. Je product kan nog zo goed zijn, als de klant niet tevreden is over jullie relatie, zal hij/zij niet zo snel van je kopen. Het is belangrijk dat je de verbinding zoekt en vasthoudt.

Lachen is een ideaal bindmiddel. Het zorgt voor gemeenschappelijkheid. Samen lachen voelt sterk. Je kent wel het gevoel dat je met sommige mensen hebt, je hebt dezelfde humor of je wordt al vrolijk als je naar diegene kijkt. Klanten zijn net mensen, ga op zoek naar een manier om samen te lachen.

Je hoeft echt niet elke keer hardop te lachen. Ook een glimlach doet al wonderen. Het zorgt voor een goed gevoel bij jezelf en de ander. Kortom, je creëert de ideale situatie voor jezelf en je klant. Het biedt de mogelijkheid om een langdurige relatie aan te gaan met de klant. Het werkt! Test het zelf; lach!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *