Lachen is gezond

Lachen is mentaal gezond!

Wist je dat je al lachte toen je nog in je moeders baarmoeder zat? ’s Nachts in je wiegje lachte je ook. Als kind lachte je ongeveer 300-400 keer per dag! En nu? Lach jij nu nog vaak? Gemiddeld lacht een volwassene 15-20 keer per dag! Daar kunnen wij niet om lachen! Daarom: 3 redenen om meer te lachen! Help jij mee het gemiddelde omhoog te brengen?!

Lachen is gezond. Dat weten we allemaal. Maar waarom eigenlijk?

3 redenen om meer te lachen:

  1. Lachen is fysiek gezond
  2. Lachen is mentaal gezond
  3. Lachen is sociaal gezond


In deel 2 behandelen we de tweede reden:

2. Lachen is mentaal gezond!

  • Als je lacht, denk je niet. Je neo-cortex wordt tijdelijk uitgeschakeld. Even niet denken aan dat moeilijke gesprek of aan geldzorgen. Gewoon even zijn. Ze noemen lachen om die reden ook wel, meditatie voor luie mensen.
  • Direct na een lachbui heb je een completer lichaamsbewustzijn. Je zintuigen zijn verscherpt en je verkeerd in een positieve en ontspannen staat.
  • Je hersenen onderscheiden niet of je echt lacht of dat je nep lacht. Tijdens een lachworkshop zeggen we wel eens, ‘fake it till you make it’. Als je gewoon begint met een grote glimlach gevolgd door een neplach, komt het echte lachen vanzelf. Zo niet, doe dan een potlood overdwars in je mond zodat je mondhoeken omhoog gaan staan. Lukt het dan nog niet, geen probleem. Alle voordelen van het lachen gelden nog steeds ook voor jou..
  • Als je fronst kun je niet lachen. Als je lacht kun je niet fronsen. Je richt je meer op het positieve als je lacht. Je ziet mogelijkheden en kansen veel duidelijker dan als je met een frons kijkt naar het probleem.
  • Lachen wordt ook wel gezien als het resultaat van een goed gevoel. Zoals tranen een uiting is van verdriet, is lachen een uiting van geluk. Niet iedereen kan gemakkelijk zijn of haar emoties uiten. Lachen is een toegankelijke manier om ook in contact te komen met andere emoties (bang, boos, bedroefd).

Lachen is gezond. Lach dus vooral lekker veel en hard! Het is fysiek, mentaal en sociaal gezond. Het kan altijd en overal en je voelt je direct beter! Lachen wordt ook steeds meer ingezet in bedrijven voor teambuilding en om het werkplezier te verhogen.

Heb je een vraag over lachen in het algemeen? Of wil jij meer informatie over lachworkshops of positieve bedrijfstrainingen? Neem dan contact op! Wie weet lachen we een keer samen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *