Lachen is sociaal gezond!

Wist je dat je al lachte toen je nog in je moeders baarmoeder zat? En als baby ging je daar gewoon mee door. Als kind lachte je ongeveer 300-400 keer per dag! En nu? Lach jij nu nog vaak? Gemiddeld lacht een volwassene 15-20 keer per dag! Daar kunnen wij niet om lachen! Daarom: 3 redenen om meer te lachen! Help jij mee het gemiddelde omhoog te brengen?!

Lachen is gezond. Dat weten we allemaal. Maar waarom eigenlijk?


3 redenen om meer te lachen:

  1. Lachen is fysiek gezond
  2. Lachen is mentaal gezond
  3. Lachen is sociaal gezond

 

In deze blog zoomen we in op de derde reden waarom lachen gezond is.

3. Lachen is sociaal gezond!

  • Lachen verbindt. Misschien herken je wel dat je op een feestje bent met een paar vaste vrienden. Je haalt een herinnering op over een grappig voorval van vroeger waar je allemaal bij bent geweest. Je lacht met elkaar en voel je verbonden met de anderen.
  • Mensen worden door andere mensen als ‘aantrekkelijk’ beoordeelt als ze lachen. Er zitten wel wat voorwaarden aan. Een lach zonder geluid of een lach die niet ritmisch is, wordt door meer dan 40% van de mensen juist als irritant gezien.
  • Lachen haalt je uit je comfortzone. Zeker lachen zonder reden zoals we op een lachworkshop doen, vraagt wel wat lef van de deelnemers. Er wordt aanspraak gemaakt op je speelse en creatieve deel. Als je je eenmaal laat gaan, werkt lachen erg bevrijdend. Je durft meer.
  • Mensen worden als vriendelijker ervaren als ze lachen. Dat kan ook een glimlach zijn. Stel je krijgt iemand van een klantenservice aan de telefoon dan kun je horen of diegene een lach op z’n gezicht heeft of niet. Met lach voel je dat je vriendelijker behandelt wordt. Andersom krijg jij ook meer voor elkaar met een lach op je gezicht.
  • Vrouwen lachen over het algemeen meer dan mannen. Vrouwen lachen voornamelijk om de grapjes van mannen. 75% vindt dan ook een man de grappigste persoon in zijn of haar omgeving.

Lachen is gezond. Lach dus vooral lekker veel en hard! Klinkt dat iets te heftig voor je? Lach dan met een bescheiden glimlach door simpelweg je mondhoeken omhoog te doen. Het is fysiek, mentaal en sociaal gezond. Het kan altijd en overal en je voelt je direct beter! Lachen wordt ook steeds meer ingezet in bedrijven voor teambuilding en om het werkplezier te verhogen.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *