Ben jij lekker optimistisch?

Het lijkt in eerste instantie frappant dat twee mensen in dezelfde functie hun werk zo verschillend kunnen ervaren. De één heeft een kleine tegenvaller, zucht even en gaat daarna weer vol goede moed aan de gang. Een ander blijft er in hangen en ziet op een gegeven moment alleen nog maar de dingen die niet goed gaan.

Hoe kan dat toch? Uit onderzoeken vanuit de positieve psychologie is gebleken dat 10% van het geluk wordt bepaald door de omstandigheden. 40 % wordt bepaald door onze bewuste gedachten en 50% van ons geluk zit in onze genen. Sommige mensen worden geboren met een positieve kijk op de wereld en anderen zijn geneigd om eerder de dingen te zien die niet goed gaan.

Ja, ik wil de test doen!

Het kan dus maar zo zijn dat jij geboren ben met een minder positieve blik op de wereld en op je werk. Het goede nieuws is dat je aan de slag kunt met je bewuste gedachten. Gedachten zorgen voor een prettig of minder prettig gevoel. Afhankelijk welke gedachten je kiest. Gedachten kun je veranderen ongeacht hoe lang je sommige gedachten al hebt. Je kunt steeds weer kiezen voor een positieve gedachten. Nu bijvoorbeeld… Trek je mondhoeken omhoog, dat helpt :).

Wil je weten wat op dit moment jouw neiging is op je werk? Ben je gefocust op wat er niet goed gaat of zie je de zonnige kant van je werk? Doe nu de test en ontvang direct praktische tip’s!